16 Ağustos 2018 Perşembe

Sürgülü Kapı

Sürgülü Kapı Nedir?
Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve yaşam koşullarında farklılıklar meydana gelmektedir. Bu değişimlerden kapılarda etkilenmektedir. Farklı tiplerde kapı modelleri ve çeşitleri sürekli olarak karşımıza çıkmaktadır. Ahşap, PVC, Çelik gibi ürünler başta olmak üzeri bir çok kapı modeli ve ürünü vardır. Bu ürünlerden birisi de sürgülü kapıdır. Sürgülü kapı genellikle evlerde, ofis veya iş yerlerinde kullanılmaktadır. Oldukça kullanışlı olan sürgülü kapı, kolayca açılıp kapanabilme özelliği ile de tercih edilmektedir. Bu tür kapıların kullanım alanları oldukça geniş ancak daha çok dar alanlarda tercih ediliyor. 
Sürgülü kapılar genellikle iki kanattan oluşur. Bu kanatlardan biri diğerinin içine girer ve kapı bu şekilde açılır. Akordeon kapılarda sürgülü kapılar arasına girebilir ancak bunların kategorisi başkadır. Sürgülü kapılar daha çok metal zeminde kayan kapıları anlatmaktadır.

Sürgülü Kapı Avantajları
  1. Desenli ve buzlu cam seçenekleri mevcuttur.
  2. İç mekanlarda, özellikle salon ve oturma odasında sürgülü kapı düşünüyorsanız, genelde tercih edilecek malzeme ahşap olacaktır.
  3. Eğer sürgülü kapıyı, balkona yaptıracaksanız ve özellikle balkonunuzdan güzel bir manzara görülüyorsa, camların geniş tutulmasında fayda var. Tabandan tavana cam sürgülü kapı manzaranın olabildiğince görülmesine olanak tanır.
  4. Sürgülü kapınızın camları buzlu olmayabilir. Bu durumda mahremiyeti plise perdelerle sağlayabilirsiniz. Plise perde hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
  5. Buzlu camlar ve açık renkli ahşap çerçevelerle odanın genel dekorasyonuna uyum sağlar.
  6. Camlar temperli camlardan oluşur ve darbelere karşı dayanıklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Cam Balkon ve Kış Bahçesi Haberleri