18 Temmuz 2018 Çarşamba

Cam Balkon Camları Rüzgarda Kırılır Mı?

Sıkça karşılaşılan sorulardan birisi Cam balkon sisteminde camlar rüzgarda kırılır mı?



Böyle durum gerçek cam balkon sisteminde mümkün değildir. Temperli camlardan oluşan cam balkon sistemleri darbelere karşı normal camlara göre 5 kat daha dayanıklıdır. Böylece çok şiddetli rüzgarlarda camların kırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak sert metal malzemeler ile çok şiddetli bir şekilde darbe alırsa camlar kırılabilir. Kırıldığı anda tavla zarı büyüklüğünde parçalar haline gelerek kırılmaktadır. Kırılma anında camlar çevreye asla zarar vermemektedir.



Ancak çok dikkat edilmesi gereken konu sahte cam balkon firmalarıdır. Cam balkon yaptırmak istiyorsunuz ve normal olarak farklı firmalardan fiyat alarak karşılaştırma yapıyorsunuz. Örneğin bir firma 3000 TL fiyat teklifi veriyor bir diğer firma ise 1500 TL teklif veriyor. İnsanlar arada ki 1500 tl gibi bir rakam söz konusu olunca ucuz olanı yaptırmaya karar veriyor. Ama ileride başına geleceklerden habersiz bir şekilde bunu onaylıyor. Öncelikle fiyat araştırması yaparken firmaları iyi araştırın, önceden yaptıkları işleri kontrol edin eğer internette denk gelmezseniz firmadan yaptıkları işleri isteyiniz.

Genellikle sahte firmalar temperli cam kullanmamaktadır. Temperli cam cam balkon sisteminin olmazsa olmazlarından birisidir. Yukarıda da bahsettiğim gibi darbelere karşı normal camlara göre 5 kat daha dayanıklıdır. Normal camlar ise bir darbede kırılabilmektedir.
Kullanılan malzemeleri kontrol ediniz. Malzemelerin paslanmaz yapıda olup olmadığını sorunuz. Slikonların düzgün çekilip çekilmediğine dikkat ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Cam Balkon ve Kış Bahçesi Haberleri