7 Ağustos 2018 Salı

Cam Balkon Montajı

Cam balkon sistemi yaptırmak istiyorsunuz ve araştırma halindesiniz. Süreç nasıl ilerler cam balkonunuz ne zaman takılır gibi sorular aklınızı kurcalıyor. Bu yazımızda sizlere cam balkon sisteminin imalat sürecinden maddeler halinde bahsetmek istiyorum.

  1. Öncelikle cam balkon yaptırmak istediğiniz balkonunuzun ölçüsünü almanız gerekmektedir. Bu ölçülere göre çoğu firma ortalama fiyat çıkarabilir ve aralarında tercih imkanınız olabilir. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken en önemli unsur fiyat ucuzluğu olmamalıdır. 100 lira daha ucuza yaptırmanıza sevinebilirsiniz ancak montaj esnasında veya 1 gün ya da 2 hafta sonra çıkabilecek olumsuzluklardan o firma sorumluluk kabul etmeyebilir. Bu nedenle firmaları araştırın, varsa sosyal medya hesaplarını gezin, yaptığı işlere bakın.


2. Firma hakkında karar verdikten sonra genellikle firmadan tam ölçüyü çıkarmaya gelirler ve tam fiyatı alırsınız. Burada dikkat etmeniz gereken konulardan biriside müşteri ile yani sizinle muhatap olan kişinin bu işte ne kadar tecrübeli olduğu veya konuşma şekli. Bazı firma çalışanları sadece ölçü alıp gidiyor ve düzgünce sizlere sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi vermemektelerdir.  Bu konulara dikkat edin ve sistemin nasıl çalıştığını sorun, renk seçeneklerine karar verin. Bol bol soru sorun.

3. Ölçüden sonra imalata alınır. Çoğu firma temperli camlar kullandığını söyler ancak temperli olmayan camlar zaten cam balkon sistemi oluşturmaz. Cam Balkon sistemi için temperli camların kullanılması zorunludur. Camlar temperleme işleminden geçerek imalata hazır duruma gelir. Alüminyum profiller takılır ve üzerine tekerlekler monte edilir.



4. Montaj işlemine geçilir. 10-15 gün arasında montaja hazır hale gelen camlar montajlama işlemine gelirler. Montaj esnasından ustalardan sistem hakkında daha fazla bilgi alın ve nasıl yapıldığını kontrol edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Cam Balkon ve Kış Bahçesi Haberleri