30 Ağustos 2018 Perşembe

Cam Balkon Aksesuarları

Ülkemizde özellikle büyük şehirlerde yenilenen binalar gün geçtikçe artmaya başladı. Binalar yenilendiğinden dolayı modern ve şık görünümü ile insanların ilgisini çekmekte. Katlanır cam balkon sistemi ile birlikte yeni binalar uyum içerisindedir. İnsanlar evlerinde daha şık ve sürekli kullanabileceği cam balkon sistemini tercih etmesinin altında bir çok neden vardır. Bu nedenlerden birisi ve en önemlisi de kış aylarında balkonlarını kullanamamalarıdır. Yaz aylarında rahatça kullandığı balkonlarını kış ayları geldiğinden maalesef kullanamıyor. Özellikle sürekli yağış alan şehirlerde balkonlar ıslanıyor ve kirleniyor. Bu neden balkonunu cam balkon ile kapatma fikri kulağa ve göze hoş geliyor. Cam balkon sistemini tercih etmelerinin ikinci nedeni ise hiç şüphesiz mahremiyet. Özellikle mahalleye bakan balkonlar ve karşılıklı olan binalarda insanlar balkonlarına çıktıklarında istedikleri şekilde oturamıyor. Bu durumda cam balkon sistemi devreye girmektedir. Koyu renkli camlar tercih edilerek mahremiyeti koruyabilen insanlar, böylelikle rahatlıkla balkonunun da oturabilir, çay içebilir, yemek yiyebilir.

Cam balkon sisteminin olmazsa olmazı kullanılan malzemelerdir. Bu malzemeler zaman geçtikçe eskimeye başlayabilir. Eskimelerden dolayı da cam balkon sistemi tam verim veremeyebilir. İşte cam balkon sisteminde kullanılan malzemeler ve ne işe yaradıkları;

Cam Balkon Fitili: Cam balkon sistemlerinde; su, nem, kir, rüzgar, ses, soğuk hava ve benzeri dış etkenleri engellemek için, cam paneller arasında, şeffaf plastik veya alüminyum malzemelerden üretilen malzemedir. Şeffaf fitiller özellikle çok güneş gören balkonlarda zamanla sararıp kırılabilmektedir. Bu nedenle alüminyum fitil tercih edebilirsiniz.
Cam Balkon Tekerleği: Her bir cam panel altına 2 adet, üst kısma da 2 adet olacak şekilde 4 adet tekerlek monte edilmektedir. Cam panelleri alüminyum profil üzerinde sağa ve sola hareket etmesini sağlamaktadır.
Cam Balkon Kilidi: Adeta çocuklarınızın güvenliğini sağlayan kilit sistemidir. Bu kilit sistemi ile cam balkonunuzu içeriden kilitleyebilir ve hırsızlık olaylarına karşı da önlem alabilirsiniz.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Cam Balkon ve Kış Bahçesi Haberleri