27 Ağustos 2018 Pazartesi

Neden Teraslar da Tente Kullanılır?

Artık teraslar sıklıkla kullanılmaya cazip mekanlar haline gelmeye başladı. Ancak yaz aylarında tam tepede olan güneş, kış aylarında ise yağan yağmur, kar ve dolu gibi doğal afetlerden dolayı oturulmaz hale geliyor. Hal böyle olunca insanlar ya komple terası kapatmak ya da sadece tavanını kapatmak istemektedir. Böylelikle daha verimli bir şekilde terasından yararlanabilmektedir.

Apartmanların en üst katındaki evin bir bölümünün, bir nevi geniş balkona çevrilmiş açık kısımlarına teras denir. Teras kat deyimi de buradan gelmektedir. Apartmanlardaki diğer dairelere göre teras katta bulunan dairenin alanı epeyce küçük olur. Teras katların, teras olan bölümlerinin üstü açıktır. Bu yönüyle de balkonlardan ayrılırlar. Balkonlar çoğunlukla binaların dışındaki bir alanı ifade ederken, teraslar aslında binanın iç bölümleridir. Kat malikleri mevzuatına göre teraslar abartmanın en üst katında bulunan teras kata değil, tüm apartman kat sahiplerine aittir. Bu nedenle teraslardan akıp diğer dairelere giden yağmur veya kar sularını önlemek apartmanın komple sorumluluğundadır.


Teras Kapama Avantajları

Mevsim şartlarının ağır olduğu yerleşim alanlarında aşırı yağmur ve kar yağışlara karşı kullanılan alanı korumaktadır.

Isı yalıtımı sağlayarak daire ve binanın ısısını korumaktadır. Soğuk havalarda soğuktan, sıcak havalarda da aşırı sıcaktan korumaktadır.

Yeni yaşam alanı sağlayarak huzurlu bir ortam da oturma imkanı verir.

Dekoratif olarak olsun, terasta ek yapı unsurlarıyla örneğin terasta şömine, terasta barbekü uygulamaları olsun, yaşama keyifli anlar katılmasını sağlayacaktır.

Paslanmaz çelik malzemeler kullanılmaktadır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Cam Balkon ve Kış Bahçesi Haberleri