20 Eylül 2018 Perşembe

Katlanır Cam Balkon Perdesi

Katlanır Cam Balkon Nedir?

Katlanır cam balkon en çok tercih edilen balkon kapama modellerinden birisidir. Camlar katlanarak sağa veya sola toplanmaktadır. Çerçevesini paslanmaz alüminyum profillerden oluşmaktadır. Cam paneller birbirinden farklı ve bağımsız olarak hareket etmektedir. Her bir cam panelin alt ve üst kısmında paslanmaz alüminyum profil vardır. Bu profillerin her birinde 2 adet tekerlekler mevcuttur. Yani alt cam panel profilinde 2 adet, üst cam panel profilinde 2 adet tekerlek bulunmaktadır, toplamda 4 adet tekerlek mevcuttur. Tekerlekler çerçeve içinde yuvalarına oturarak sağa ve sola doğru rahatça hareket etme kabiliyetine sahiptir ve tekerlekler ayarlanabilmektedir. Camlar içe doğru açılabilir yapısı ile alandan tasarruf sağlayabilmektedir. Böylece balkonunuzu daha özgür bir şekilde kullanabilir ve depolama alanı olarak da yararlanabilirsiniz. 


Katlanır Cam Balkon Avantajları

Camların tamamı temperli camlardan oluşmak zorundadır. Temperli cam olmaz ise cam balkon özelliği almaz ve istediğiniz hiç bir özelliği barındırmaz. Temperli camların bir diğer adı güvenlikli camlardır. Kırılmalara karşı dayanıklıdır. Ortasından çok sert bir şekilde metal veya sert cisimler ile bilinçli bir şekilde vurulduğunda kırılabilir. Ancak kırılma anında camlar ufak zar şeklinde parçalanarak kırılmaktadır. Böylece çevreye ve insanlara zarar vermemektedir. Isı yalıtımına katkı sağlayarak enerjiden tasarruf etmenize olanak sağladığı gibi iç ortamın ısısını dengelemektedir. Çocuklarınız ve hayvanlarınız için güvenli bir alandır. Cam renkleri 5 farklı renge ayrılmaktadır. Bunlar; Siyah(Füme), Mavi, Yeşil, Bronz ve Şeffaf renklerdir. Mahremiyetine önem veren insanlar için en çok tercih edilen renkler ise siyah ve mavi renklerdir. Ancak içerinin öğlen bakıldığında veya gece ışık yandığında %70 oranında gözükmemesini sağlamaktadır. İçerinin gözükmesinden rahatsız olan insanlar için cam balkon perdesi olarak da bilinen Plise Perde Sistemi üretilmektedir. Plise Perde hakkında daha detaylı bilgi için yazımızı okumaya lütfen devam ediniz.

Plise Perde Nedir?

Cam balkon piyasasında cam balkon perdesi olarak, perde piyasasında ise plise perde ismi ile anılmaktadır. Pileli ipler aracılığı ile yukarı aşağı hareket etmektedir. Perde cam paneller üzerinde bulanan paslanmaz alüminyum profillere monte edilmektedir. Böylece cam panel ile birlikte hareket etme kabiliyetine sahip olmaktadır. Plise perde sisteminde perdenizi ister güneşlik isterseniz de tül olarak ayrı olarak tercih edebilirsiniz. Aynı anda iki kumaş türünü de kullanmak için Gece-Gündüz Plise Perde Sistem'ini tercih edebilirsiniz. Perdeler istenilen seviyede bırakılabilmektedir. Örneğin; Balkonunuza üst kısımdan güneş ışınları gelmektedir. Perdenizin üst kısmını cam üzerinde kaparak güneş ışınlarından korunabilir, alt kısmını açık bırakarak dışarıyı izleyebilirsiniz.


Plise Perde Avantajları

  • Cam paneller ile birlikte hareket etmektedir. Böylece katlanır cam balkon camlarını açarken bir daha perdenizi kapatıp açmanıza gerek kalmaz.
  • Kir ve leke tutmayan yerli kumaşlardan üretilmektedir. 
  • Perdeler istenilen seviyede ayarlanabilir yapıdadır. Böylece manzaranızı dilediğiniz gibi izleyebilir, görünmemesini istediğiniz bölgeyi kapatarak mahremiyeti koruyabilirsiniz.
  • Perdenin alt ve üst kısmında tutacak görevi gören paslanmaz alüminyum profil kullanılmaktadır.
  • Isı yalıtımına katkı sağlayarak enerjiden tasarruf etmenize olanak sağlamaktadır.
  • Birbirinden farklı renk seçenekleri vardır. Alüminyum profil rengi ise istenilen renklerde üretilebilmektedir.
  • Güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır.
  • Uzun ömürlüdür.
  • Yırtılmalara karşı dayanıklı olup el ile çok zor yırtılmaktadır.
  • Sararma ve solma durumu yoktur, renkler ilk günkü gibi uzun yıllar durmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Cam Balkon ve Kış Bahçesi Haberleri