27 Eylül 2018 Perşembe

Cam Teras

Geniş ve büyük evlerde oturan insanlar yaz aylarında balkon veya teraslarında yemek yemeyi, ailesi veya arkadaşları ile birlikte çay içip eğlenceli saatler geçirmektedir. Ancak bu durum kış aylarında tamamen tersine dönmektedir. Soğuk havaların gelmesi ile birlikte yağmur da yavaş yavaş yüzünü göstermeye başlamaktadır. Yağmurdan etkilenen mekanların başında şüphesiz ki balkonlar ve teraslar gelmektedir. Şiddetli esen rüzgar ile birlikte yağan yağmur, tamamen terasınızı su içinde bırakmaktadır ve ardından ağaçlardan veya havadan gelen toz ile birlikte bu alanlar kirlenerek, kullanılamaz hale gelmektedir. Yağmur, kar, dolu gibi mevsim değişikliklerinden kaynaklanan doğa olaylarından tamamen kurtulup, 4 mevsim boyunca rahatça oturabileceğiniz alanlar tasarlamak artık çok kolay. Cam balkon sistemi ile balkonlarınız, teraslarını 4 mevsim boyunca rahatça kullanılabilir bir alana dönüşebilmektedir. Hemde birbirinden farklı model ve çeşitler ile birlikte. Peki nedir bu cam balkon? Ne işe yarar? Gelin hep birlikte göz atalım...




Cam Balkon Nedir?

Cam balkon sistemi mevsimsel değişikliklere en iyi cevap verebilen sistemdir. Balkonlar ve teraslarda genellikle kullanılan cam balkon sistemi ile, 4 mevsim boyunca kar, yağmur, dolu gibi doğal afetlerden tamamen korunabilirsiniz. Hem bütçeniz için uygun, hemde uzun süreli kullanım sağlayan cam balkon sistemi tamamen temperli camlardan üretilmektedir. Ayrıca teraslarda kullanılır ise tavan kısmı cam olabilir veya müşteri isteğine göre tavan otomatik veya sabit tente ile kapatılabilmektedir. Cam paneller sağa ve sola doğru hareket etmek kabiliyetine sahiptir ve bir tarafta katlanarak veya sürgü şeklinde toplanabilmektedir. Böylelikle hem alandan tasarruf etmiş olur, hemde evinize ve binanıza modern bir görünüm kazandırmış olabilirsiniz. Çerçeve ve cam panellerin üst kısımında tamamen paslanmaz alüminyum profiller bulunmaktadır. Bu profiller ile birlikte camın hareket etmesi için tekerlekler bulunmaktadır. Cam aralarında şeffaf, alüminyum yada mıknatıslı fitiller kullanılarak, iç ortamın hava alması engellenmektedir.


Cam Balkon Avantajları Nelerdir?

  • 4 mevsim boyunca rahat bir kullanım sağlar.
  • Tamamı temperli camlardan oluşan bu sistemde camlar darbelere karşı 5 kat daha dayanıklı haldedir. Sert ve metal bir cisim ile vurulduğunda kırılan camlar, kırıldığında tavla zarı büyüklüğünde yüzlerce parçaya ayrılarak çevreye ve insan sağlığına zarar vermemektedir.
  • Yağmur, kar, dolu gibi doğal afetlerin balkonunuza girmesine izin vermez.
  • Şiddetli esen rüzgarlara karşı dayanıkldıır.
  • Isı yalıtımı sağlayarak, iç ortamın havasında bir değişiklik olmasına izin vermez.
  • Ses yalıtımı sayesinde dışarıdan gelen gürültülerin içeriye girme oranını %70 engeller.
  • Birbirinden farklı cam renkleri bulunmaktadır.
  • Modern ve şık bir görünümü vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Cam Balkon ve Kış Bahçesi Haberleri