28 Eylül 2018 Cuma

İzmir'de Neden Cam Balkon Tercih Etmeliyim?

İzmir'de kış ve sonbahar aylarında yaz ayının o sıcaklığından neredeyse eser bile kalmıyor. Sürekli olarak yağmur yağışının görüldüğü İzmir'de yaşayan insanların belki de canını sıkan en önemli faktörlerden birisidir. Özellikle gün batımı ile birlikte gelen karanlıklarda esen sert rüzgarlar ve akabinde gece ve sabah saatlerinde soğukluk derecesi düşmektedir. Kar yağışının neredeyse 5 yılda bir görüldüğü ancak yağmur yağışının kol gezdiği Ege Bölge'sinin güzide şehri İzmir'de neden cam balkon kullanmanız gerektiğini gelin birlikte bakalım... 

Kış, sonbahar ve ilkbahar ayının yarısına gelene kadar İzmir'de yağmur görülmektedir. Yağmurun yağmasından dolayı balkonunda keyifli vakitler geçirmeyi seven insanlar, neredeyse balkonunu kullanamamaktadır. Yağan yağmurun rüzgar ile birleşerek balkonlarınızı ıslatıp, yaprak, toz gibi dış etkenlerin de bu yağmur sonrası balkonunuza yapışmasından dolayı balkonlar kullanılamaz hale gelmektedir. Bu durumdan şikayet etmenize artık gerek yok. Sizde cam balkon sistemi taktırarak bu durumdan tamamen kurtulabilirsiniz. Cam balkon sistemi sadece kış aylarında değil yazın sıcak günlerinde bile sizleri serinletmeye yardımcı olmaktadır. Cam balkon taktıran çoğu insan yılın her mevsiminde çok rahat bir şekilde balkonunu kullanmaktadır. Öncelikle cam balkon nedir ona bakalım.



Cam Balkon Nedir?

Balkon kapama sistemlerinin en önemli temsilcilerinden birisi cam balkon sistemidir. En çok tercih edilen cam balkon modelleri Sürgülü, Katlanır ve Hareketli Küpeşte (Giyotin Cam Balkon) olmak üzere 3 çeşit ön plana çıkmaktadır. Bu yazımızda en çok karşılaştığınız ve en çok tercih edilen Katlanır Cam Balkon Sistemini inceleyeceğiz. Katlanır cam balkon kısaca mevsim değişikliklerine en iyi cevap verebilen sistemdir diyebiliriz. Katlanır cam balkon sisteminde camlar sağa ve sola doğru hareket etmektedir. Camlar bir tarafa içe doğru katlanarak toplanmaktadır. Bu da sizlerin alandan tasarruf etmenize olana sağlamaktadır. Birbirinden farklı olarak 5 adet cam balkon cam rengi mevcuttur. Bunlar;
  • Füme (Siyah)Renkli Cam Balkon
  • Şeffaf Renkli Cam Balkon
  • Bronz Renkli Cam Balkon
  • Mavi Renkli Cam Balkon
  • Yeşil Renkli Cam Balkon

Cam Balkon Özellikleri Nelerdir? Neden Tercih Etmeliyim?

  • Özellikle çok yağış alan İzmir gibi bir şehirde bile balkonlarınıza yağmur, dolu, kar gibi doğal afetlere karşı korumaktadır.
  • Dört mevsim boyunca rahatça kullanılabilir.
  • Modern ve şık bir görünümü vardır. Binanıza estetiklik katar.
  • Isı yalıtımı sayesinde kış aylarında iç ortam ısını korur, yaz aylarında ise güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır ve serin bir alanda oturmanıza yardımcı olabilir.
  • Tamamı temperli camlardan oluşmaktadır ve darbelere karşı dayanıklıdır. 
  • Özel kilit sistemi ile çocuklarınız ve hayvanlarınız için güvenli bir alan oluşturduğu gibi, hırsızlık olaylarına karşıda sizleri korumaktadır.
  • Kapalı konumda iken balkonunuza yaprak, polen, toz, uçan haşereler gibi dışarıdan gelebilecek etkenlerin içeri girmesine ve pisletmesine izin vermemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Cam Balkon ve Kış Bahçesi Haberleri