1 Ekim 2018 Pazartesi

Cam Balkon İçin 3 Önemli Konu

Balkonlar; evinizin dışarıyla bağlantı kurduğu oturma alanlarıdır. Temiz hava almak ya da huzurlu bir şekilde oturup dinlenmek için balkonlara ihtiyaç duyulur. Özellikle sıcak ve nemli yaz günlerinin kurtarıcı olurlar. Kış aylarında ise kullanıma kapalı olmaları en büyük dezavantajıdır. Yağmur, dolu, kar yağışları sebebi ile de temiz kalması çok zor hale gelmektedir. Evleri küçük olanlar için bir depo olarak da alanı kullanabilme imkanı da sağlayan balkonlarınız, dört mevsim boyunca kullanabilir bir mekan haline dönüşse fena olmaz mıydı? Temiz ve istediğiniz her an kullanıma hazır olması için cam balkon sistemine sizlerde geçin.

Cam Balkon Çeşitleri Var Mıdır?



Balkonunuzu her mevsim kullanmak istiyorsanız ve biraz endişe duyuyorsanız; içinizi rahatlatacak cam balkon sistemine geçi yapmalısınız. Cam balkon sistemlerinin bir çok çeşidi vardır, bu çeşitlerin her birinin kendine has özellikleri de mevcuttur. Modern ve kullanışlı bir mekana dönüşen balkonunuzu evinize dahil edebilirsiniz. Artık kış aylarını balkonunuzda rahatça geçirebilecek ve kardan, sudan, soğuk havadan etkilenmeden rahatlığın tadına varabileceksiniz. Genellikle katlanır ve sürgülü cam balkon sistemleri tercih edilmektedir. Bunun dışında giyotin cam (Hareketli Küpeşte) sistemi de tercih edebilirsiniz. Yukarıda ki fotoğrafta cam balkon öncesi ve sonrası olarak düşünüldüğünde modern bir görünüme kavuştuğunu görebilirsiniz.

Nelere Dikkat Etmelisiniz?



Cam balkon sistemi yaptırmaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Balkon yapınızı, bütçenizi, hangi modeli istediğiniz gibi konuları tek tek düşünmelisiniz. Balkon ölçünüz uzamanlar tarafından alınmalıdır, alınmadığı taktirde çeşitli sıkıntılar yaşabilirsiniz. Cam balkon sisteminin uzun ömürlü olması için kaliteli malzemeler kullanılmalıdır. Aksi taktirde ileri de balkonunuz bozulabilmektedir.

Hangi Cam Tipi Kullanılmalıdır?




Cam balkon sistemi ile balkonunuzu kapattığınızda; camın kalitesi, yapısı, kalınlığı düşünülmelidir. Balkonlara cam uygulanırken çeşitli camlar kullanılmaktadır. Eğer dayanıklı ve darbelere karşı uzun süreli koruma istiyorsanız balkon camlarının temperli olmak zorundadır. Zaten temperli olmayan camlar cam balkon sisteminde kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü temperli camlar cam balkon sistemi için hayati önem taşımaktadır. Genellikle cam balkon sisteminde camlar 10mm ya da 8mm olmalıdır. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Cam Balkon ve Kış Bahçesi Haberleri